OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. május 22., hétfő 09:21

A Magyar Orvosi Kamara közleménye
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) -

    Az alapellátásnak 2017-ben is szüksége van a korábban beígért 10 Milliárdra

A Magyar Orvosi Kamara üdvözli a bejelentett kormányzati szándékot a háziorvosi alapellátás finanszírozásának 2018-ra ígért újabb 10 Milliárdos emelésére.
Ugyanakkor a következő alapvetésekre hívja fel a figyelmet:
1.    Az idei, azaz a 2017-es esztendőre is elengedhetetlenül szükséges minimálisan ugyanez az összeg, amint azt 2014-ben megígérték. Csak a folyamatos, végösszegében minimum 5x10 Milliárdnyi emelés teheti gazdaságilag elfogadhatóan, a kórházban dolgozókkal hasonló jövedelmet garantálni képes vállalkozássá a háziorvosi praxisokat. Amíg ez nem valósul meg, hiába minden letelepedési támogatás, a betöltetlen körzetek száma csak nőni fog, a háziorvosok átlagéletkorához hasonlóképpen, a fiatalok pedig továbbra sem mutatnak semmiféle érdeklődést a területi munka iránt, amíg az veszteségre kódolt.

2.    Hosszú évek kitartó küzdelmével értük el, hogy 2016-ban végre a fogorvoslást is elismerték az alapellátás elválaszthatatlan részeként és első ízben – szerény mértékben ugyan, de – emeltek a fogorvosi praxisok havi javadalmazásán. Felhívjuk a figyelmet, hogy ennek ütemezett, rendszeres folytatása idén, jövőre és az azt követő években is ugyanúgy elengedhetetlen, mint a háziorvosoké. Ennek konkrét tervét úgy az idei költségvetést módosító tervezetből, mint a jövő évre tervezett büdzséből hiányoljuk.


     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.