OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. május 26., péntek 16:54

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OS) - Sárkányhajókkal a csodalámpás beteg gyerekekért Csodalámpás önkéntesek ülnek sárkányhajóba a hétvégén a Győrhöz közeli Kimlén, hogy megmutassák, összefogással a hihetetlennek tűnő álmok valóra válhatnak, s mindezzel egy-egy kisbeteg arcára mosolyt varázsolhatnak. A súlyos beteg gyerekek kívánságait immár 14 éve teljesítő Csodalámpa Alapítványt a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület hívta meg az általuk már negyedik alkalommal szervezett Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztiválra.

    A hétvégi rendezvényen a kicsik és a nagyok is találnak igazán szórakoztató programot, a sárkányhajó-futamok mellett koncertek, vidám vetélkedők, lovagi tornák, középkori játszóház várja az odaérkezőket. A mulatság ideje alatt értékes nyeremények találnak gazdára azok között, akik tombolajegyet vásárolnak. A fesztivál szervezői és résztvevői a rendezvény kedvezményezettjének, a Csodalámpa Alapítványnak a tevékenységét támogatják, közös összefogásukkal több beteg gyermek álmát váltják valóra.
A 14 éve működő nonprofit szervezet az életet veszélyeztető betegségben szenvedő, 3-18 év közötti gyermekek egy-egy kérését teljesíti országszerte. Az évente közel 270 megvalósult álom között van hinta, kerékpár, néhány gyermek szeretne hőlégballonon utazni, tűzoltókkal együtt menteni, filmforgatást megnézni vagy példaképeikkel, hírességekkel találkozni. Az eddig teljesített több mint 3000 kívánság fényképes beszámolója a www.csodalampa.hu oldalon olvasható.

     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.