OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2017. május 30., kedd 09:48

Az Őrzők Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. május 30., kedd (OS) - Meseaukció - Jótékonysági árverés a beteg gyermekekért.

    Az Őrzők Alapítvány idén első alkalommal rendezi meg a gyermekkönyv-illusztrátorok munkáinak jótékonysági árverezését. A rendhagyó aukcióval az Őrzők Alapítvány célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásának támogatása. A kezdeményezésre 32 illusztrátor 87 db eredeti alkotása érkezett be, melyek között tustollal készített grafikák, giclée, akvarell és digitális nyomatok is megtalálhatóak.

Az árverést Nagy Judit műsorvezető és Beliczai Balázs, a Dumaszínház humoristája vezetik.

Az árverésre beérkezett illusztrációk megtekinthetők a következő linken: https://www.mutargy.com/aukciolista/meseaukcio-orzok-alapitvany
Az eseményről aktuális információk elérhetőek az http://bit.ly/2rTyHuj oldalon.

Az aukción értékesített illusztrációk teljes összegével a szervezők a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai és tüdőgyógyászati osztályára szükséges légzéstámogató eszköz megvásárlását támogatják.

Az eseményen olyan népszerű gyerekkönyv-illusztrátorok munkáira lehet licitálni, mint Agócs Írisz, aki Berg Judit Maszat és a Cipelő cicák sorozat illusztrátora, vagy Bartos Erika, aki a Bogyó és Babóca szerzője és Sajdik Ferenc, aki a Pom-pom meséinek megálmodója. Rajtuk kívül Szegedi Katalin, Pásztohy Panka, Baranyai András, Bihari Beatrix-Renáta, Kárpáti Tibor, Nagy Eszter, Paulovkin Boglárka, Szalma Edit, Rofusz Kinga.

     Kiadó: Őrzők Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.