OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2017. június 19., hétfő 11:00

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Trócsányi László igazságügyi miniszter képviselte Magyarország Kormányát az Európa Tanács Velencei Bizottságának 2017. június 16-i ülésén, amelynek napirendjén szerepelt a testület véleményének elfogadása a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényről.

        Az igazságügyi miniszter a vitában a szabályozás indokoltságát - európai kontextusba is helyezve - hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára fontos az együttműködés az Európa Tanács szerveivel. Az együttműködés szellemében Trócsányi László a törvényjavaslatról 2016. április 24-én személyesen tájékoztatta Thorbjorn Jaglandot, az Európa Tanács főtitkárát, és a Kecsmár Krisztián államtitkár által vezetett szakértői delegáció 2017. május 5-én egyeztetést folytatott a Főtitkárság jogi szakértőivel. Az együttműködés érdekében a Kormány javasolta az Országgyűlésnek, hogy a törvényjavaslat parlamenti elfogadására csak a Velencei Bizottság előzetes véleményének beérkezését követően kerüljön sor, annak érdekében, hogy a testület javaslatai az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságában még megvitatásra kerülhessenek. A 2017. június 2-án ismertté vált előzetes vélemény konklúziójában megfogalmazott konkrét jogi tartalmat érintő javaslatok többségét - ötből hármat - az Országgyűlés elfogadta. A két el nem fogadott javaslat elutasításának indokairól Trócsányi László tájékoztatást adott a Velencei Bizottság ülésén.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.