OS Országos Sajtószolgálat
2018. június 19. kedd
Ismertető


2017. június 19., hétfő 20:12

A Magyarországi Muszlimok Egyháza közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Nyilatkozat a londoni és a virginiai muszlimok ellen elkövetett támadásokról

        A Magyarországi Muszlimok Egyháza mélységesen elítéli a Londonban hétfőn hajnalban a mecsetből hazatérő muszlimok ellen elkövetett merényletet, illetve az Egyesült Államokban, Virginiában, vasárnap hajnalban a mecsetből hazatérő 17 éves lány, Nabra Hassanen meggyilkolását.

Az imáról hazatérők, illetve kifejezetten gyerek ellen elkövetett támadások olyan terrorakciók, amelyek minden emberi értékeket figyelmen kívül hagynak és az emberek alapvető jogait sértik.

Az iszlám elítéli az erőszakot és a terrort, és megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki is legyen az elkövető. "És segítsétek egymást a jámborságban és az istenfélelemben, ám ne segítsétek egymást a bűnben és az ellenségeskedésben!" (Korán 5:2)

A Magyarországi Muszlimok Egyháza részvétét fejezi az áldozatok hozzátartozóinak, akik az Áldott Ramadán hónapban vesztették el szeretteiket.

     Kiadó: Magyarországi Muszlimok Egyháza

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.