OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. június 26., hétfő 13:55

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - Letelepedési kötvények: a Fidesz eltett 157 milliárdot, amit jövő évtől a magyar emberekkel fizettetnek vissza kamatostól

    Fideszes offshore cégek zsebre tettek 157 milliárd forintot a letelepedési kötvényekből, s mindezt már jövő évtől a magyar emberekkel fizettetik vissza. A kötvény ugyanis más néven adósság: azt jelenti, hogy az így kapott pénzt vissza kell fizetni, méghozzá kamatostól.

Ez színtiszta nemzetárulás, hisz ez a 157 milliárd forint annyi, mint a magyar egészségügy másfél éves hiánya. A fideszes minisztériumok pedig épp a napokban ismerték el, hogy 32 ezer emberrel több hal meg csak azért, mert nem jó az egészségügyi rendszer. Miért nem arra költöttek? Mert a Fidesznek fontosabb a lopás, mint a magyar emberek élete!

Az MSZP továbbra is követeli, hogy a nem is Magyarországon adózó kötvényforgalmazó cégeket az adóhatóság közreműködésével azonnal számoltassák el, a pofátlanul magas haszonra pedig 75 százalékos különadót vessenek ki!

Botka László kormánya fel fogja számolni ezt a százmilliárdos fideszes korrupciót, amely nem csak az államkincstárnak okoz kárt, hanem a magyar emberek biztonságát is veszélyezteti.

Az MSZP visszaveszi az offshore cégek által kilopott milliárdokat, s az így befolyt rengeteg pénzt pedig az egészségügyre fogja fordítani.

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.