OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. június 27., kedd 15:03

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - Több pénz jut a határvédelemre. A magyar határvédelem minden eddiginél erősebb, tovább nőtt a biztonság.

    A magyar határvédelem minden eddiginél erősebb, tovább nőtt a biztonság.
Az illegális migrációval szembeni határozott és célirányos rendészeti fellépés Magyarország és a schengeni térség biztonságának fontos alappillére.
A 2018. évi költségvetési törvény tervezete szerint a rendőrség jövő évi támogatásának főösszege 308 milliárd forint lesz, ami közel 60 %-al több, mint 2010-ben volt.
Az éves működési forrásokon túl a kormány 2015. óta már közel 68 milliárd forint többlettámogatást biztosított a rendőrség részére célzottan a határvédelemmel és az illegális migráció kezelésével kapcsolatos feladatok finanszírozására. Rövid időn belül további közel 114 milliárd forint rendelkezésre bocsájtása és felhasználása várható, ebből 3,6 milliárd forintot rendészettechnikai eszközök beszerzésére, 5,8 milliárd forintot járőr-, terepjáró, valamint csapatszálló járművek beszerzésére,  csaknem 97 milliárd forintot a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fős létszámfejlesztésével kapcsolatos feladatok végrehajtására, míg további 7,4 milliárd forintot ugyancsak határvédelmi célra, a rendőrségi helikopterflotta hat darabbal történő növelésére fordítanak.

     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.