OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. június 28., szerda 11:21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. június 28., szerda (OS) - Komoly eredmények a hazai közúti árufuvarozás versenyképességének javításában

    Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "A hazai közúti fuvarozók számára a jelen és közeljövő legkomolyabb kihívását a nyugat-európai országok uniós alapértékekkel szembe menő protekcionista piacvédelmi intézkedései jelentik. A már megvalósult és tervezett szabályváltozások rontják az európai versenyképességet, veszélyeztetik a munkahelyeket, és a fuvarozói szolgáltatások árának megemelkedését okozzák, aminek a fogyasztók a vesztesei. A magyar kormány minden lehetséges fórumon fellép a közép-európai fuvarozó vállalkozásokat jelentős indokolatlan többletköltségekkel és adminisztratív terhekkel sújtó piaci kiszorítási kísérletekkel szemben."

Az államtitkár a szakmai érdekképviseletekkel együttműködve rendezendő ügyek között említette a fuvarozó vállalkozások fejlesztéseit segítő, csekély összegű támogatási pályázati rendszer kidolgozását, a megtett úttal arányos útdíjfizetés bírságtételeinek arányosabbá tételét és a nemzeti tengelysúlymérő rendszer zökkenőmentes bevezetésének előkészítését.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.