2024. április 26. péntek

2017. július 13., csütörtök 09:25

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. július 13., csütörtök (OS) - Az első street food pörkölt, a PÖRI összesen 1 838 050 forint adományt hozott, 33 ezer rászorulónak, 55 millió forint értékben segít az Élelmiszerbank a gyűjtésből

Összesen 1 838 050 forintot és 4700 adag pörkölthöz szükséges alapanyagot adományozott a MAGGI a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, miután sikeresen lezárult a négy hétvégén át tartó 1. PÖRI akció. A street food pörköltnek óriási sikere volt, összesen 4700-an vásárolták és kóstolták meg.
Tavasszal több tucat bloggert kért fel a MAGGI egy személyes videóüzenetben, hogy alkossák meg az első street food köntösbe csomagolt pörköltet. A szakmai zsűri (Milutinovits Panka food stylist, Magyarósi Csaba vlogger, Susánszky Ádám, a Zing Burger megalapítója, a hazai street food egyik élharcosa és Szarvas Veronika, a Nestlé dietetikusa) végül a Citromdisznó blogger párosának receptjét választotta. Így született meg a PÖRI.
A győztes alkotást június 16. és július 9. között péntektől vasárnapig 300 forintos javasolt áron lehetett megvásárolni a WestEnd előtt parkoló PÖRI food truckból. A MAGGI a teljes bevételt, illetve minden eladott PÖRI után plusz egy adag elkészítéséhez elegendő alapanyagot ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Kígyózó sorok, elégedett vásárlók és egy nemes ügy, amely végén összesen 1 838 050 forint gyűlt össze, további 4700 PÖRI-hez szükséges alapanyag felajánlásával kiegészítve.
     Kiadó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület