OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. július 13., csütörtök 09:25

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. július 13., csütörtök (OS) - Az első street food pörkölt, a PÖRI összesen 1 838 050 forint adományt hozott, 33 ezer rászorulónak, 55 millió forint értékben segít az Élelmiszerbank a gyűjtésből

    Összesen 1 838 050 forintot és 4700 adag pörkölthöz szükséges alapanyagot adományozott a MAGGI a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, miután sikeresen lezárult a négy hétvégén át tartó 1. PÖRI akció. A street food pörköltnek óriási sikere volt, összesen 4700-an vásárolták és kóstolták meg.
Tavasszal több tucat bloggert kért fel a MAGGI egy személyes videóüzenetben, hogy alkossák meg az első street food köntösbe csomagolt pörköltet. A szakmai zsűri (Milutinovits Panka food stylist, Magyarósi Csaba vlogger, Susánszky Ádám, a Zing Burger megalapítója, a hazai street food egyik élharcosa és Szarvas Veronika, a Nestlé dietetikusa) végül a Citromdisznó blogger párosának receptjét választotta. Így született meg a PÖRI.
A győztes alkotást június 16. és július 9. között péntektől vasárnapig 300 forintos javasolt áron lehetett megvásárolni a WestEnd előtt parkoló PÖRI food truckból. A MAGGI a teljes bevételt, illetve minden eladott PÖRI után plusz egy adag elkészítéséhez elegendő alapanyagot ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Kígyózó sorok, elégedett vásárlók és egy nemes ügy, amely végén összesen 1 838 050 forint gyűlt össze, további 4700 PÖRI-hez szükséges alapanyag felajánlásával kiegészítve.
     Kiadó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.