OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. július 20., csütörtök 07:12

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete közleménye
    Budapest, 2017. július 20., csütörtök (OS) - Eredményesen befejeződött a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének újabb ivartalanítási programja.A projektet a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként egy svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) támogatta, lehetővé téve, hogy hatékony és humánus lépéseket tehessünk a szegedi és város környéki kóbormacska-problémák orvoslásában.Ahogy korábban, úgy most is mentett állataink ivartalanítása mellett a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, szociálisan rászoruló emberek állatainak ivartalanítása volt a célunk

    Egyesületünk egyik fő célkitűzése, hogy csökkenjen Szegeden a kóborállat állomány, a vele járó természet-, környezetvédelmi,egészségügyi kockázat,társadalmi feszültség.Az ilyen programok ebben jelentenek fontos állomásokat,hiszen egy-egy nagyobb volumenű ivartalanítási projekt sok millió nem kívánt egyed megszületését akadályozza meg!

Míg egyesületünk a SUST támogatásával az ősszel 104 állat ivartalanítását végezte el, az újabb keret kereken 100 nőstény macska ivartalanítását tette lehetővé.Ha ehhez hozzávesszük a pályázatokat és a saját források segítségével elvégzett beavatkozásokat, akkor elmondható, hogy a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének életében az elmúlt évben majdnem minden napra jutott 1 ivartalanítás!

Ezek számunkra mindenképpen fontos eredmények, ugyanakkor egyre jobban látszik, hogy ezen a területen még hatalmas munkára van szükség!Ezt bizonyítja, hogy egyre több cicát vagyunk kénytelenek várólistánkra tenni.302244208

     Kiadó: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.