OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. augusztus 17., csütörtök 15:08

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 17., csütörtök (OS) - A teljes "élesítés" előtt ki kell küszöbölni a TSM-rendszer hibáit. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – egyetértve a közúti infrastruktúra megóvásának szándékával, a közlekedésbiztonság és versenysemlegesség javításának céljaival – üdvözli a nemzeti tengelysúlymérő rendszer (TSM) kiépülését, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy bírságolásra csak a rendszer hibátlan működése esetén kerüljön sor.

    Rövidesen elkészül a túlsúlyos járművek szűrésére alkalmas TSM-rendszer. Az MKFE korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a TSM előre nem látható működési hibái miatt a rendszer beélesítését tesztidőszaknak kell megelőznie. E tesztidőszak bevezetésében nagy szerepe volt az MKFE egyeztetéseinek, a próbamérések megszervezésének és az Egyesület szakmai háttérmunkájának.
Ennek köszönhetően az objektív ágon történő eljárásokban 2017. december 31-éig bírságkiszabásra nem kerül sor, de a szabálytalan járművek üzembentartóit figyelmeztetik, és jelzik a kiszabható bírság mértékét. Az MKFE a tesztüzem alatt is folytatja az egyeztetést a jogalkotóval a TSM-mel kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében.
Az MKFE-nek sikerült áttörést elérnie egyes bírságmértékek csökkentésében is. Ennek értelmében a jogalkotó a jövőben megkülönbözteti a gondatlan és a szándékos útdíj-nemfizetést, amit érvényesít az útdíj-bírságok mértékében: a 8 óránként kiszabható 165 000 Ft-os bírság 40 000 Ft-ra csökken november 13-tól, ha 2 órán belül megszüntetik a jogosulatlan úthasználatot.

További info: www.mkfe.hu

     Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.