2024. április 24. szerda

2017. augusztus 18., péntek 13:28

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (OS) - 2 millió allergiást hagyott cserben a Miniszterelnökség

A parlagfű és az általa kiváltott allergia visszaszorításával megbízott Földművelésügyi Minisztérium minden szinten ellenérdekelt e feladat ellátásában. Ez teljesen nyilvánvalóvá vált a terepi ellenőrzések visszaszorításával, a párbeszéd és a közös megoldáskeresés kerülésével, a közérdekű védekezést szolgáló források (pl. SZJA 1 milliárd) sorozatos elherdálásával, és szakmailag indokolatlan költésekkel.
A PPNE ezért a Miniszterelnökséghez fordult egy konkrét, egyszerűen megvalósítható, 9 pontos javaslatcsomaggal, amellyel még idén a töredékére lehetett volna csökkenteni a parlagfűpollen-terhelést. A beadványt márciusban Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára vette át, gyors választ ígérve. Ez fontos is lett volna, hogy az idei parlagfűszezont a korábbiakhoz képest ne felkészületlenül várja az ország.
Ezután hosszú csend következett, a közérdekű bejelentésekre törvényileg előírt 30 napos válaszidő többszörösen letelt. Miután többször rákérdeztünk, július közepén, a parlagfűszezon elején megjött a levél. A javaslatok érdemi megválaszolása helyett az FM szokásos öndícsérő, "minden rendben"-paneljeit tartalmazó, az ÁSZ és az Alapvető Jogok Biztosának intelmeit semmibe vevő, pársoros kézmosás érkezett, amit nem lehet másként értelmezni, minthogy a kormány legmagasabb szinten csapta arcul 2 millió allergiában szenvedő honfitársunkat.
A javaslatokat és a kései, semmitmondó választ honlapunkon olvashatják: www.ppne.hu

Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület