OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. augusztus 18., péntek 13:28

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (OS) - 2 millió allergiást hagyott cserben a Miniszterelnökség

    A parlagfű és az általa kiváltott allergia visszaszorításával megbízott Földművelésügyi Minisztérium minden szinten ellenérdekelt e feladat ellátásában. Ez teljesen nyilvánvalóvá vált a terepi ellenőrzések visszaszorításával, a párbeszéd és a közös megoldáskeresés kerülésével, a közérdekű védekezést szolgáló források (pl. SZJA 1 milliárd) sorozatos elherdálásával, és szakmailag indokolatlan költésekkel.
A PPNE ezért a Miniszterelnökséghez fordult egy konkrét, egyszerűen megvalósítható, 9 pontos javaslatcsomaggal, amellyel még idén a töredékére lehetett volna csökkenteni a parlagfűpollen-terhelést. A beadványt márciusban Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára vette át, gyors választ ígérve. Ez fontos is lett volna, hogy az idei parlagfűszezont a korábbiakhoz képest ne felkészületlenül várja az ország.
Ezután hosszú csend következett, a közérdekű bejelentésekre törvényileg előírt 30 napos válaszidő többszörösen letelt. Miután többször rákérdeztünk, július közepén, a parlagfűszezon elején megjött a levél. A javaslatok érdemi megválaszolása helyett az FM szokásos öndícsérő, "minden rendben"-paneljeit tartalmazó, az ÁSZ és az Alapvető Jogok Biztosának intelmeit semmibe vevő, pársoros kézmosás érkezett, amit nem lehet másként értelmezni, minthogy a kormány legmagasabb szinten csapta arcul 2 millió allergiában szenvedő honfitársunkat.
A javaslatokat és a kései, semmitmondó választ honlapunkon olvashatják: www.ppne.hu

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.