OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. augusztus 22., kedd 09:59

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 22., kedd (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: TÁRSADALMI BÍRÓSÁG ALAKULT

    Ch. L. Montesquieu, francia jogtudós szerint az alkotmányos rend feltétele a hatalmi ágak: a törvényhozó, a végrehajtó, és a független bíróságok szétválasztása.  Hazánkban, a politika vonzáskörében az elhúzódó perek, az érthetetlen ítéletek sok esetben nem tükrözik a társadalom erkölcsi értékítéletét, a törvénysértőknek nem kell számolniuk az erkölcsi elítéléssel. A társadalmi bíróság fogalma nem ismeretlen (munkahelyi, forradalmi, stb.)
A társadalom erkölcsi ítélete, ha nem kap megfelelő jogi támogatást, akkor indokolt Társadalmi Bíróság (TB) létrehozása, amely az elfogadott erkölcsi normák megsértése esetén a keresztény-nemzeti-konzervatív értékítéletnek megfelelően (idegen érdekek helyett) hazánkat szolgálja. A TB tagjai pártoktól független civil személyek, akik felkérésre vesznek részt az intézmény munkájában, ám nem feltétel a bírói vizsga, ugyanis: itt a társadalom értékítéletét kell kinyilvánítani. A Bíróságnak nincs szigorú eljárásjogi kötöttsége, de figyelembe veszi a tárgyalás alapját képező cselekmény vagy személlyel kapcsolatban felmerült bizonyítékokat, tanúvallomásokat Az eljárás határozattal zárul, amely mentesítheti az eljárás alá vont személyt vagy kimondja erkölcsi felelősségét. Az első TB kellő előkészítés után rövidesen megkezdi munkáját. Az alapító Egyesület elvárja, hogy a sajtó, a pártok, politikusok széles körű tájékoztatással segítsék az igazságszolgáltatást, az erkölcsi megtisztulást
     Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.