OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. szeptember 7., csütörtök 22:03

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 7., csütörtök (OS) -

    Nemzetközi találkozó és konferencia Nyíradonyban

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2017. szeptember 5-6-án "Hivatás határok nélkül" címmel nemzetközi találkozót és konferenciát szervezett. A rendezvény célja a Szövetség nemzetközi kapcsolatainak erősítése, a további együttműködési lehetőségek feltárása, valamint új kapcsolatok kialakítása volt. A találkozón a Szövetség meghívására részt vettek a Kassai Nyugállományú Katonák Klubjának (Szlovákia), a Szatmárnémeti Katonai Klubnak (Románia), az ARO AF (Ukrajna) nyugállományú katonák szervezetének a képviselői és az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke. A BEOSZ részéről a Szövetség elnöke, elnökhelyettese, alelnöke és az Észak-alföldi régióhoz tartozó három tagegyesület képviselői voltak jelen. A találkozó első napján a résztvevők és a város alpolgármestere Nyíradonyban katonai tiszteltadással megkoszorúzták az I és II Világháborúban elesett katonák hősi emlékművét. A második napon zajló konferencián a szervezetek munkájáról és katonai hagyományőrzéssel összefüggő programokról esett szó, majd a Honvédség – témával foglalkozó – helyi szakemberei részvételével előadások hangzottak el a hadisírgondozás aktuális hazai és határon túli feladatairól. A program keretén belül kétoldalú együttműködési megállapodás aláírására került sor a magyar és ukrán Szövetség között. A találkozó lehetőséget teremtett kötetlen kétoldalú megbeszélésekre, ami a kapcsolatok további építését is megalapozta.
    
     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.