OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. szeptember 11., hétfő 16:17

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 11., hétfő (OS) - Országosan és Budapesten is egyre többen kerékpároznak. A lakosság közel fele, a budapestiek negyede közlekedik alkalmanként biciklivel, írja a TNS Hungary Magyar Kerékpárosklub számára készített reprezentatív felmérése.

    A felnőtt lakosság 48%-a, a budapestiek 25%-a közlekedett biciklivel két hét alatt júliusban. 2015 nyarához képest országosan 1, Budapesten 5%-kal többen ültek biciklire - derült ki a kutatásból.

A bicikli inkább közlekedési eszköz, mint sportszer. Országosan háromszor annyian tekertek két hét alatt legalább egyszer dolgozni, bevásárolni vagy ügyintézni, mint kikapcsolódni. Budapesten harmadával többen közlekedtek biciklivel, mint amennyien sportoltak.

Legbringásabb régió a Dél-Alföld, az itt ékők 80%-a közlekedik alkalmanként biciklivel, őket Észak-Magyarország követi 68%-kal. Nyugat-Dunántúl a harmadik 57%-kal.

Nemek közt sincs nagy különbség: a férfiak 52%-a, a nők 45%-a jár biciklivel legalább két hetente. Korcsoportok közt a 18-29 évesek vezetnek, 55%-uk alkalmi kerékpáros közlekedő. Az idősebbek sem teszik le tömegesen a kerékpárt: az 50-59 évesek 47%-a is legalább kéthetente egyszer biciklivel megy valahova.

Télen is egyre többen kerékpároznak a kutatás szerint. Januárban az ország lakosságának 44%-a, a budapestiek 10%-a biciklivel közlekedett két héten belül legalább egyszer. Ez Budapesten 1%-os, országosan 4%-os növekedés a két évvel korábbi arányokhoz képest.

A Kerékpárosklub szerint ez bizonyítja, hogy több biciklis fejlesztésre lenne igény.
     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.