OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. szeptember 20., szerda 13:02

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 20., szerda (OS) - Az LMP ötpontos javaslatcsomagot nyújt be a nyugdíjasok helyzetének javítására -

    Újra alaptörvény mondaná ki a nyugdíjhoz való jogot. Méltányos, inflációkövető nyugdíjemelés, a minimálnyugdíj 50 000 forintra emelése, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás rendszerének helyreállítása, és a kényszernyugdíjazás eltörlése szintén szerepel az LMP javaslatcsomagjában.

A kormány láthatólag csak addig foglalkozik a nyugdíjasokkal, amíg szüksége van rájuk hatalmának fenntartására. 10 000 forintos Erzsébet-utalványokkal, és választások előtti látszatmegoldásokkal szúrja ki a szemét több, mint 2,6 millió embernek. Olyan emberekkel játszik a kormány, akik közül 1,2 milliónak a nyugdíjellátása még a 100 ezer forintot sem éri el.

Az LMP egy öt pontból álló javaslatot visz a parlament elé, mely tartalmazza a nyugdíj, mint tulajdonjog alkotmányos védelmét, a méltányos nyugdíjemelést, az öregségi minimálnyugdíj 50 000 Ft-ra emelését, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás rendszerének helyreállítását, és eltörölné a közszférában dolgozókat, a megváltozott munkaképességűeket és a rokkantnyugdíjasokat sújtó kényszernyugdíjaztatás rendszerét.

Az LMP szerint ez a minimum, amit meg kell tenni a méltóságteljes időskor, és az ezzel járó létbiztonság megteremtése érdekében. Ha a kormányt valóban érdekli a nyugdíjasok sorsa, a fideszes képviselők is támogatni fogják a javaslatot.

Schmuck Erzsébet
országgyűlési képviselő


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.