OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 12. vasárnap
Ismertető


2017. szeptember 27., szerda 10:46

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 27., szerda (OS) - HATÁRVÁROSOK A HATÁRFOLYÓKNÁL TESTVÉRVÁROSOK című TRANSZNACIONÁLIS TALÁLKOZÓ ÉS KONFERENCIA 2017. szeptember végén Szegeden, Szabadkán és HORGOSON.

    Web: bordertowns.dudaone.com
Média-felelős: Balázs Szilvia (bbia1987@gmail.com +381 64 22 54553)
A tizennyolc országból meghívott határvárosok közül a részvevő észt, lett, lengyel, német, cseh, magyar, szerb, bosnyák, horvát, román, bolgár, belga, holland határvárosok képviselői hat témát tárgyalnak meg a migrációtól, az árvizek, a multikulturális helyzetek, a gazdaság, az infrastruktúra, a kulturális örökségek menedzselésén át, az "okos" és jóléti városfejlesztésig.
A találkozó célja továbbá az európai határvárosok platformjának kezdeményezése és közös felhívás eljuttatása az EU és a kormányok döntéshozóinak a határvárosok sajátos helyzetéről, fejlesztéséről.
Európában csak határfolyóból 54 van, míg határvárosból közel tízezer. Számos olyan határtelepülés lett az elmúlt két-három évtizedben, amelyek korábban nem voltak azok és, amelyeket a határ kettévágott.
Migrációval először a határtelepülések lakói találkoznak.
A XX. század és a XXI. század első évtizedében a határvárosok és a határral ketté vágott városok lakosainak a háborúk és elnyomó politikai rendszerek tragikus sorsáról is megemlékeznek az észt, lett, lengyel, német, cseh, magyar, szerb, bosnyák, horvát, román, bolgár, belga, holland részvevők.

     Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.