OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. október 23., hétfő 20:38

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2017. október 23., hétfő (OS) - Adatvédelemnek álcázott vallásüldözés

    A Szcientológia Egyház ellen folytatott országos razzia nem más, mint a szcientológus vallású magyar állampolgárok emberi jogainak gyalázatos semmibe vétele.

Egyetlen példát sem találunk arra, hogy az Egyház megsértette volna hívei magánéletéhez való jogát. Ellenkezőleg: a kormányzati razziák során kivétel nélkül minden szcientológus magánélethez való jogát sértették meg egy kultúrember számára felfoghatatlan mértékben .

A vallásos tanácsadás során átadott legintimebb információkat tartalmazó vallásos iratokat, melyeket mint minden más vallás, a Szcientológia Egyház is bizalmasan kezel, a kormány egyszerűen lefoglalta.

Többször meghívtuk a kormányzati és hatósági tisztségviselőket, hogy jöjjenek el hozzánk, és nézzék meg a saját szemükkel, mi folyik a Szcientológia Egyház falain belül. Ehelyett ők egy látványos akció keretén belül rárontottak a hívekre, és folyamatosan zaklatják a békés szcientológusokat vallásuk gyakorlása közben.

A Szcientológusok munkáját számtalanszor elismerték, mert – hogy csak egy példát említsünk a társadalomjobbító tevékenységeik közül – folyamatosan segítenek emberek ezreinek leszokni a drogokról.

Azoknak, akik felelősek az egyház békés gyakorlata elleni illegális üldöztetésért a történelem tanúsága szerint szembe kell nézniük a felelősségre vonással is.

Október 23-án, amikor a világon mindenki a magyarok elpusztíthatatlan szabadságvágya előtt tiszteleg, akkor ez a felhívás nem is lehetne aktuálisabb.
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.