2024. április 20. szombat

2017. október 23., hétfő 20:38

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2017. október 23., hétfő (OS) - Adatvédelemnek álcázott vallásüldözés

A Szcientológia Egyház ellen folytatott országos razzia nem más, mint a szcientológus vallású magyar állampolgárok emberi jogainak gyalázatos semmibe vétele.

Egyetlen példát sem találunk arra, hogy az Egyház megsértette volna hívei magánéletéhez való jogát. Ellenkezőleg: a kormányzati razziák során kivétel nélkül minden szcientológus magánélethez való jogát sértették meg egy kultúrember számára felfoghatatlan mértékben .

A vallásos tanácsadás során átadott legintimebb információkat tartalmazó vallásos iratokat, melyeket mint minden más vallás, a Szcientológia Egyház is bizalmasan kezel, a kormány egyszerűen lefoglalta.

Többször meghívtuk a kormányzati és hatósági tisztségviselőket, hogy jöjjenek el hozzánk, és nézzék meg a saját szemükkel, mi folyik a Szcientológia Egyház falain belül. Ehelyett ők egy látványos akció keretén belül rárontottak a hívekre, és folyamatosan zaklatják a békés szcientológusokat vallásuk gyakorlása közben.

A Szcientológusok munkáját számtalanszor elismerték, mert – hogy csak egy példát említsünk a társadalomjobbító tevékenységeik közül – folyamatosan segítenek emberek ezreinek leszokni a drogokról.

Azoknak, akik felelősek az egyház békés gyakorlata elleni illegális üldöztetésért a történelem tanúsága szerint szembe kell nézniük a felelősségre vonással is.

Október 23-án, amikor a világon mindenki a magyarok elpusztíthatatlan szabadságvágya előtt tiszteleg, akkor ez a felhívás nem is lehetne aktuálisabb.
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház