OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2017. október 30., hétfő 10:55

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2017. október 30., hétfő (OS) - Siketek a munka világában címmel angol és magyar nyelvű kézikönyveket készít a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért az Erasmus + nemzetközi projekt keretében. A kiadvány célja: bemutatni a hallássérültek világát a munkáltatóknak különböző szemszögből, foglalkoztatásuk elősegítése céljából.

    A szakemberek és érintettek által közösen szerkesztett kézikönyv mindazok számára hasznos útmutató, akik hallássérültekkel foglalkoznak, vagy tervezik képzésüket, foglalkoztatásukat, esetleg szívesen bepillantást nyernének a hallássérültek világába.
A hiánypótló kiadvány – hosszabb és rövidebb, egyszerűsített változatban – részletesen, és olvashatóan írja le a hallássérülés formáit, az érintettek szokásait, akadályait, a kommunikáció módjait, a munkahelyi környezet akadálymentesítési lehetőségeit.
Külön fejezet foglalkozik a személyes segítésről, a munkahelyi asszisztensek és az audiomentorok szerepéről. Mindezek a tanácsok hozzájárulnak a hallássérültek nyílt munkaerő-piaci integrációjához.
A rajzokkal illusztrált két magyar és két angol nyelvű kiadvány elsődleges célja a hallássérültek munkavállalásának elősegítése, és főleg a hallássérülteket foglalkoztató vagy foglalkoztatni akaró munkaadók informálása, de mindenki másnak is ajánlott.
Jelenleg az ERASMUS+ programba bevont, HORECA szektorban érintett munkaadóknak juttatja el véleményezésre, értékelésre az Alapítvány.
További információ: www.munkakoralap.hu
e-mail: munkakoralapitvany@t-online.hu
    
     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.