OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. november 5., vasárnap 20:02

A Magyar Iszlám Közösség közleménye
    Budapest, 2017. november 5., vasárnap (OS) - Közlemény Gulyás Gergely nyilatkozatára

    A Magyar Iszlám Közösség mély megdöbbenéssel és felháborodással olvasta Gulyás Gergely képviselő úr nyilatkozatát, mely szerint nem lesznek mecsetek Magyarországon! A Képviselő szembe megy Magyarország Alkotmányával, az emberi jogokkal és a nemzetközi normákkal. Több éve saját bőrünkön tapasztaljuk az iszlamofóbiát, s sajnálatosnak tartjuk, hogy eddig jórészt sem a hazai politika, sem más egyházak képviselői nem álltak ki a minket érintő nyilatkozatok ellen! Több mint nyolcvan évvel ezelőtt a nácik is igy kezdték a Holokausztot, s az iszlamofóbia vezetett a boszniai tizezrek lemészárlásához. Magyarországon túlnyomó többségben egy békés muszlim közösség él, komoly történelmi hagyományokkal, akár az árpádházi muszlimokra, akár a több ezer Első Világháborús bosnyák muszlimokra gondolunk. Lebontatják Germanus Gyula szobrát? Jön számunkra a megkülönböztető jelzés felvarrása ruháinkra? Az ilyen beszédek egy felelős politikus részéről nem elfogadható! Mert ezután a száműzetés várhat ránk. Az ilyen nyilatkozatok felidézik Magyarország legsötétebb korszakát, a Vészkorszakot. Elvárjuk nyilatkozata vissza vonását és a bocsánatkérését, betudva annak, hogy a választások közeledtével a muszlim kártyát használják a választóik megnyerésére! Mi nem vagyunk "migránsok", hanem ez a Hazánk!
     Kiadó: Magyar Iszlám Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.