OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 13., hétfő 17:06

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 13., hétfő (OS) - Magyarország vegyen részt Szíria újjáépítésében

    Magyarországnak fel kell újítania diplomáciai viszonyát Damaszkusszal, és ki kell vennie részét Szíria újjáépítéséből – adott hangot álláspontjának a Magyar Békekör és a Magyarországi Arab Közösség Egyesülete Szijjártó Péter külügyminiszterhez eljuttatott levelében. A levélben foglaltakra a miniszter hétfőn pozitívan reagált és utasította Budai Jánost, a külügyminisztérium szíriai koordinátorát, hogy tárgyaljon a civil delegációval. Simó Endre, a Békekör elnöke és Makt Mazen, az Arab Közösség titkárának egybehangzó véleménye szerint Magyarország és Szíria érdeke egybeesik abban, hogy a közel-keleti ország talpra álljon, és hazatérhessen otthonába a háború elől külföldre menekült 5 millió 260 ezer ember.  Véleményük szerint Magyarország az egészségügyi rendszer, a közlekedés és a mezőgazdasági termelés helyreállításában, és az építőiparban nyújthatná a legnagyobb segítséget. Az újjáépítésben kedvez a magyar részvételnek Magyarország pozitív hozzáállása Szíria felszabadításához a terrorista megszállás alól, Szíria szuverenitásának és területi integritásának helyreállításához, a békés politikai rendezéshez, és a kivándorlás okainak kiküszöböléséhez. A diplomáciai viszony helyreállítását Damaszkusszal nélkülözhetetlen politikai lépésnek tartják, és úgy vélik, a magyar kormánynak nem kellene várnia a NATO engedélyére, hanem jó példával járhatna elől az együttműködés érdekében.


     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.