OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. november 17., péntek 13:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - DK: Boldog születésnapot, Budapest!

    November 17-e Budapest születésnapja: 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

A Demokratikus Koalíció az ünnep alkalmából köszönti a főváros polgárait. Meggyőződése, hogy születésnapi ajándékul a város megérdemelne egy iránta méltányosabb kormányt és főpolgármestert. A miniszterelnököt a fővárosból mindössze saját hivatalának Várba költöztetése és az ennek ürügyén a Fideszes oligarchák által ellopható számtalan milliárd érdekli, főpolgármestere pedig a miniszterelnök bábja, aki soha, egyetlen kérdésben sem mer a sarkára állni a kormány Budapestet sújtó intézkedéseivel szemben.

Budapest termeli meg a költségvetés adóbevételeinek 40%-át. Ehhez képest közlekedése a káosz szélén áll, nincs elég busz és buszvezető, a metró fölújítását a már életveszélyessé vált helyzetben is csaknem egy éven át halasztották, a naponta kigyulladó metrókocsikat drágábban újíttatták föl, mint a mennyibe az újak kerültek volna, de így is rendszeresen meghibásodnak. A fővárosi kórházak nagy része romokban, hol fűtés nincs, hol takarítás, az egészségügy csak az ott dolgozók önfeláldozásából működik. A panaszokat jövő ilyenkorig lehetne sorolni, ám a DK meggyőződése, hogy az országot addigra már egy Budapestet jobban megbecsülő kormány fogja irányítani.

Jövőre boldogabb születésnapot, Budapest!

Gy. Németh Erzsébet
elnökségi tag, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.