OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2017. november 19., vasárnap 14:56

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2017. november 19., vasárnap (OS) - Nyílt levél: Nem adunk menedéket a szélsőjobbnak!

    Mi, akik ismerjük József Attila szavait tőke és fasizmus jegyességéről, nem lepődünk meg azon, hogy a Liberális Párt alapítványa egy pécsi fórum résztvevőjének meghívta Hegedűs Lórántnét, a Jobbik képviselőjét.

Felelős demokrataként úgy véljük, bűn teret adni a Jobbik fasiszta ideológiájának terjesztésére; bűn asszisztálni a párt cukikampányához; valamint legitimálni a báránybőrbe bújt szélsőjobboldalt.

A Liberálisok ráadásul akkor adnak szót egy jobbikos képviselőnek, amikor Európában arról cikkeznek, hogy Magyarország menedéke a szélsőjobbnak, és ebben jelentős szerepe van Hegedűs Lórántnénak is.

Egy információs társadalomban úgy küzdhetünk legeredményesebben a fasizmus ellen, ha a mozgalmukat politikai karanténba szorítjuk, és megfosztjuk őket a demokráciára, a társadalomra és az emberiségre veszélyes ideológia terjesztésére alkalmas csatornáktól.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke, valamint Kósa Lajos (Fidesz), Fodor Gábor (Liberálisok) és Gertsmár Ferenc (LMP) szintén résztvevője e fórumnak.

Demokraták nem vállalhatnak közösséget a szélsőjobboldal kártékony szervezeteivel, ezért felkérjük a szervezőket, hogy távolítsák el Hegedűs Lórántnét a szereplők listájáról, vagy a többi résztvevőt, hogy ellenkező esetben ne vegyenek részt az eseményen.

E nyílt levél aláíróinak névsora megtekinthető a következő címen: http://www.amiidonk.hu/antifasizmus/nyilt-level/

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.