OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 11. kedd
Ismertető


2017. november 20., hétfő 15:16

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 20., hétfő (OS) - Látszatintézkedések helyett valódi gyermekvédelmet!

    A Gyermekjogok Világnapján a Párbeszéd követeli az Orbán-kormánytól, hogy álintézkedések helyett kezdjen végre bele a gyermekvédelem teljes megújításába. Emeljék a családi pótlékot, biztosítsák a megfelelő szakképzést, kapjanak méltó bérezést a szakemberek, és tegyenek meg mindent a gyermekbántalmazásos esetek visszaszorításáért! A Párbeszéd ennek érdekében határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben jelentős forrásbevonást is javasol.

Magyarországon az egyszülős és a három és többgyermekes családok közel fele ma szegénységben él. De a fizikai biztonság szempontjából is rosszabb a helyzet, mint a korábbi években. A gyermekotthonokban, mint a gödi vagy a bicskei, kiderült: nincsenek biztonságban a gyerekek. Erre erősít rá az ombudsman jelentése is: Kalocsán, Zalaegerszegen és más otthonokban is rendszeresen bántalmazzák a bent lakókat. Az elmúlt hónapban öt gyermek szökött el a 12. kerületi otthonból, akiket azóta sem találtak meg. A kormány ehhez képest semmilyen érdemi lépést nem tett a helyzet hosszú távú rendezése érdekében. A bántalmazásos esetek többségére továbbra sem fog fény derülni, a gyerekek továbbra is menekülnek a rendszerből.
(...)
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.