OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 20. vasárnap
Ismertető


2017. november 27., hétfő 12:05

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2017. november 27., hétfő (OS) - Magyarország nem akadályozza jogellenesen a török kamionok közlekedését

    A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) információi szerint a magyar hatóságok nem korlátozzák a török fuvarozók belépését hazánk, illetve az Európai Unió területére. A török vállalkozások a fuvarfeladataikat továbbra is zavartalanul végezhetik. Ehhez igénybe vehetik a kétoldalú megállapodások keretében részükre korábban átadott adóköteles engedélyeket – adófizetési kötelezettség nélkül –, továbbá azt az 500 engedélyt, amelyet információink szerint – az MKFE tiltakozása ellenére – adott át a magyar fél Törökországnak november 25-én.

Az MKFE információja szerint a KKM külügyi államtitkára a hétvégén megbeszélést folytatott a török Nemzetközi Áruszállító Szövetség vezetőjével, és az egyeztetés eredményeként – az MKFE előzetesen összeállított elemzésében foglaltakat figyelmen kívül hagyva, és a magyar fuvarozók tiltakozása ellenére – 500 újabb engedélyt adott át Törökország részére.

Az MKFE nem ért egyet a minisztériumok döntésével, és korábban is tiltakozását jelezte a tárcáknak a kvóta 1000 darabos emelésével kapcsolatban, mert úgy ítéli meg, hogy a török fuvarozók rendelkeznek megfelelő számú engedéllyel, a plusz engedélyek átadása pedig hátrányosan érinti a magyar fuvarozókat.

További információk: www.mkfe.hu

MKFE kommunikáció

     Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.