OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 11., hétfő 20:04

A Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) - A Székelyföldért Társaság messzemenően támogatja a gyergyószentmiklósiak ügyét, és nem csak erkölcsileg, hanem anyagilag is felkarolja ezt a kezdeményezést. A kereset elkészítéséhez felkértük a strasbourgi bíróságnál már gyakorlatot szerzett dr. Karsai Dániel budapesti ügyvédet. A per célja, hogy a bíróság kötelezze Romániát, tartsa tiszteletben saját alkotmányát és törvényeit, hogy az EU és az ország zászlaja mellett a régió és a város zászlaját is használhassák.

    A keresetet ugyan választott, vagyis nagyobb legitimációval rendelkező személyek adják be, de hogy a jogsértés jelentőségét ne lehessen lekicsinyleni, ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk azért, nehogy a bíróság azzal utasítsa el a bíróság a kereset befogadását, hogy az elszenvedett jogsérelem nem jelentős. Arra kérjük a gyergyószentmiklósiakat, hogy minél nagyobb számban írják alá a támogató íveket, azzal segítve a kereset sikerét.
További részleteket olvashatnak itt:
http://blog.sic.hu/aruszsolt/2017/12/11/fejlemenyek-a-gyergyoszentmiklosi-zaszloperben/
Érd, 2017. december 11.

György-Mózes Árpád
elnök
Székelyföldért Társaság


     Kiadó: Székelyföldért Társaság Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.