OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 13., szerda 14:22

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) -

    A honvédelmi tárca alapvető célja az, hogy a program keretében rendelkezésre álló összeget ésszerűen használja fel. Egy racionális és átgondolt cselekvési program megvalósításával kívánunk előrelépni a haditechnika modernizációjával, szem előtt tartva Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálását, a nemzetközi kötelezettségvállalásaink teljesítését. A fejlesztési projektek megvalósításával biztosítani tudjuk, hogy felzárkózzunk szomszédainkhoz, illetve megfeleljünk a nemzeti és nemzetközi elvárásoknak.

A légi szállítóképesség megújítása  a  Zrínyi 2026 programnak szerves része és egyben egyik kiemelt prioritása. A honvédelmi tárca költségvetése növekedni fog. A magyar kormány döntésének megfelelően 2024-re a honvédelmi költségvetés GDP-arányosan – a terveknek megfelelően – eléri a két százalékot. Ezzel szoros összhangban a Zrínyi 2026 program megvalósításával együtt jól átgondolt, ütemezett módon történnek majd olyan beszerzések, amelyek fejlesztéseket és modernizá¬ciós célokat szolgálnak annak érdekében, hogy a tízéves ciklus végére az ország hadereje és ezzel együtt a magyar katonák a kor színvonalán álló haditechnikai eszközökkel legyenek felszerelve.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.