OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2017. december 13., szerda 15:00

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. december 13., szerda (OS) - A szocialisták felháborítóan alacsony fizetést adtak az egészségügyi dolgozóknak és elvettek tőlük egyhavi bért - Reagálás Kunhalmi Ágnes (MSZP) nyilatkozatára

    A szocialisták épp az ellenkezőjét csinálták mindannak, amiről most beszélnek. Kormányzásuk ideje alatt felháborítóan alacsony fizetést adtak az egészségügyi dolgozóknak és elvettek tőlük egyhavi bért. A vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével éppen ők akarták fizetőssé tenni az egészségügyet. Egyetlen mentőautót sem vásároltak, hagyták leamortizálni őket és leépítették a betegellátást.

Gyurcsányt és a szocialistákat sem az egészségügyi dolgozók, sem a betegek nem érdekelték, kizárólag üzletelni akartak az egészségügyön.

A Fidesz kormányzása óta 400 milliárd forintot fordított az egészségügyi dolgozók béremelésére: az ápolók bére 2016 és 2019 között 65%-kal emelkedik, a mentősöké ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal nőtt. Több pénzt kapnak a rezidensek, a védőnők, a háziorvosok és házi gyermekorvosok is. 2010 óta pedig félezer új mentőautót állítottunk szolgálatba és minden évben 100 új mentőautó beszerzését tervezzük. Országszerte megújulnak a kórházak, rendelők, mentőállomások, és elkezdődött Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.