OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 15., péntek 20:23

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. december 15., péntek (OS) - Az NVB továbbra is akadályozza, a Liberálisok továbbra is küzdenek a kannabisz legalizációjáért

    A Nemzeti Választási Bizottság továbbra is akadályozza a Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezését a kannabisz legalizálásával, dekriminalizálásával és orvosi felhasználásával kapcsolatban. Az NVB az ENSZ kábítószer-egyezményére hivatkozva tagadta meg a Magyar Liberális Párt aláírásgyűjtő-kezdeményezését, miközben már évek óta több ENSZ-tagállamban is részben legális vagy dekriminalizált a kannabisz fogyasztása.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány a beteg emberek gyógyulását akadályozza a kannabisz orvosi célú felhasználásának elutasításával. A modern egészségügyben a kannabiszt előszeretettel használják görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású szerként. Számos krónikus betegséget mellékhatások nélkül gyógyít. Minden egészségügyi szakember egyetért abban, hogy a kannabisz használata nem jelent nagyobb egészségügyi kockázatot, mint a dohány vagy az alkoholfogyasztás. Elfogadhatatlan, hogy az NVB politikai okokból gátat szab annak, hogy a magyar emberek kifejezzék álláspontjukat a kannabisz legalizálásával kapcsolatban.

A Magyar Liberális Párt továbbra is kiáll a teljes körű legalizáció, illetve minden ebbe az irányba mutató érdemi lépés mellett, és addig nyújtja be kérdéseit az NVB-nek, amíg jóvá nem hagyják a népszavazást. Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón ad részletes tájékoztatást a további lépésekkel kapcsolatban.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.