OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 16., szombat 09:05

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 16., szombat (OS) - Közel-Kelet: csak a kiegyezés hozhat megoldást

        A közel-keleti válságot Izrael és Palesztina kiegyezésével, és békés együttélésével lehet megoldani. Minden egyoldalú lépés árt a politikai rendezésnek, és utat nyit újabb konfliktusok előtt – írja a Magyar Békekör szombaton kiadott nyilatkozatában. A Békekör arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy tartózkodjon az olyan egyoldalú politizálástól, mint amilyent Trump elnök folytat Jeruzsálem Izrael fővárosává nyilvánításáról.  Izrael melletti egyoldalú elköteleződése miatt kétségessé vált Washington jövőbeli közvetítői szerepe, és olyan új világpolitikai tényezők léphetnek a helyébe, mint Oroszország.  
     A Békekör szeretne választ kapni a kormánytól kérdéseire: – Hogyan képzeli el a magyar kormány a békét a Közel-Keleten: a két állam békés együttélésével, Jeruzsálemmel, mint közös fővárossal, vagy másként? - Hogyan kívánja feloldani az ellentmondást a NATO vezető hatalmának álláspontja, és az EU álláspontja között? – Mikor kívánja rendezni viszonyát Szíriával? - Milyen előnye származna hazánknak egy újabb közel-keleti konfliktusból, különös tekintettel a migrációra?  
     Mint az iszlám államok isztambuli csúcsértekezletének egyhangú állásfoglalása is mutatja, Trump elnök lépése hátráltathatja a közel-keleti békés rendezést, kiélezheti a feszültséget, és súlyosbíthatja az ellentéteket. A Békekör szerint hazánknak ennek ellenkezőjéhez fűződik érdeke: a biztonság megerősítéséhez, egy újabb konfliktus és népvándorlás elkerüléséhez.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.