OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 20. szombat
Ismertető


2017. december 27., szerda 10:30

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 27., szerda (OS) - Ítélkezni próbál a kormány Oroszország fölött?

    Nemkívánatosnak tartja a Magyar Békekör a kormány NATO-nak tett újabb engedményeit Oroszországgal szemben. Nem fűződik magyar érdek ahhoz, hogy megszállónak minősítsék Oroszországot a Krím miatt, sem ahhoz, hogy támadó fegyvereket szállítsanak Ukrajnának Oroszország ellen – áll a szerdán kiadott nyilatkozatban. Oroszország nem megszállta a Krímet, hiszen a Krím történelmileg hozzá tartozott, Ukrajnát pedig akkor ajándékozta meg vele, amikor a két ország baráti viszonyban élt egymással, nem pedig ellenségként viszonyult a megajándékozott az ajándékozóhoz. A Krím lakossága népszavazáson döntött arról, hogy Ukrajna helyett Oroszországhoz kíván csatlakozni. (Nem úgy, mint Koszovó.) Miért nem hajlandó tudomásul venni a kormány, hogy az önrendelkezés joga nem csak különválást jelent, hanem az együttélés szabadságát is? Miért szeretné a magyar kormány, hogy a Krím Ukrajnához tartozzon, és ugyanúgy háborúzzanak az ott élő oroszok ellen is, mint teszik Donbasszban, megfosszák jogaiktól a félsziget népeit is, mint teszik Kárpátalján? Miért támogatja a kormány azt a Kijevet, amely nem hajlandó tudomásul venni a népakaratot?  Ellentétes a békéhez és a biztonsághoz fűződő magyar érdekkel az is, hogy támadó fegyverekkel lássák el az ukrán hadsereget, és várható következményeit nekünk is viselnünk kelljen. Miért akarja Magyarországra haragítani Oroszországot a kormány megfontolatlan, kétszínű politikájával? Miért nem tanul a történelemből?  
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.