2024. április 26. péntek

2018. január 6., szombat 14:17

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. január 6., szombat (OS) - Paks bővítése úton az elindulásra: Gyurcsány, Bajnai, és Orbán kormányokat baloldali többségű Országgyűlés kötelezte.

A Paks bővítése elleni ágálásra az ellenzék részéről a 2014-es választások kampányában került sor és tart napjainkban is.
A baloldali többségű Országgyűlés kötelezte a rendszerirányítót a szükséges erőművi kapacitások előrejelzésére. A MAVIR előrejelzése szerint Paks II bejövetele előtt 5000 MW teljesítménnyel szükséges a hazai erőmű park bővítése. A közvélemény nem kapott kellő tájékoztatást, hogy miért vált szükségessé a hazai szélkerékpark kapacitás növekményének a befagyasztása.
     A napelemek létesítése került a reflektorfénybe. Ha süt a nap legfeljebb 700 MW naperőművi teljesítményt célszerű a fogyasztói igények kielégítésébe integrálni.
     Bonnban 2017. novemberben megtartott Klímacsúcson 18 ország anti- szén-koalíciót hozott létre. Németország nem szerepel az "anti- szén-koalíció" tagjai között. Nem szerepelhet, minthogy Németországban a villamos energia 43 %-át szénerőművekben termelik. Áder János köztársasági elnök elvárása, hogy a világ tíz legnagyobb karbonlábnyommal rendelkező országnak példamutatása nélkülözhetetlen, Németország vonatkozásában még várat magára.
     Magyarország és Bajorország a terrorveszély kérdésében egyetért. Orbán Viktor miniszterelnök szerint 2018-ban a népakarat teljesül.
     A reális zöldek által támogatott, magyar energia kormányzat ATOM-SZÉN-MEGÚJULÓ forgatókönyve is, meghatározóvá válik, az EU-ban.
     Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub