OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 6., szombat 14:17

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. január 6., szombat (OS) - Paks bővítése úton az elindulásra: Gyurcsány, Bajnai, és Orbán kormányokat baloldali többségű Országgyűlés kötelezte.

        A Paks bővítése elleni ágálásra az ellenzék részéről a 2014-es választások kampányában került sor és tart napjainkban is.
A baloldali többségű Országgyűlés kötelezte a rendszerirányítót a szükséges erőművi kapacitások előrejelzésére. A MAVIR előrejelzése szerint Paks II bejövetele előtt 5000 MW teljesítménnyel szükséges a hazai erőmű park bővítése. A közvélemény nem kapott kellő tájékoztatást, hogy miért vált szükségessé a hazai szélkerékpark kapacitás növekményének a befagyasztása.
     A napelemek létesítése került a reflektorfénybe. Ha süt a nap legfeljebb 700 MW naperőművi teljesítményt célszerű a fogyasztói igények kielégítésébe integrálni.  
     Bonnban 2017. novemberben megtartott Klímacsúcson 18 ország anti- szén-koalíciót hozott létre. Németország nem szerepel az "anti- szén-koalíció" tagjai között. Nem szerepelhet, minthogy Németországban a villamos energia 43 %-át szénerőművekben termelik. Áder János köztársasági elnök elvárása, hogy a világ tíz legnagyobb karbonlábnyommal rendelkező országnak példamutatása nélkülözhetetlen, Németország vonatkozásában még várat magára.
     Magyarország és Bajorország a terrorveszély kérdésében egyetért. Orbán Viktor miniszterelnök szerint 2018-ban a népakarat teljesül.
     A reális zöldek által támogatott, magyar energia kormányzat ATOM-SZÉN-MEGÚJULÓ forgatókönyve is, meghatározóvá válik, az EU-ban.
     Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.