OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. január 10., szerda 16:45

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) - Az abszurditás netovábbja: "pszichológiai tudományos szakvélemény" egy vallásról és gyakorlatairól

    A Szcientológia Egyház a megfelelő fórumokon kívánt ezzel foglalkozni, de a sajtóhírek miatt kénytelen reagálni Császár-Nagy Noémi pszichológus "szakvéleményére".

Az egyház panasszal élt az illetékes szerveknél, mivel álláspontunk szerint az anyag számos ponton sérti a szakértői törvényt és az etikai kódexeket, kezdve azzal, hogy pszichológus vallásos gyakorlatokat nem is vizsgálhat, odáig, hogy úgy alkot véleményt konkrét személyek pszichés állapotáról, hogy egyikükkel sem találkozott.

Ez olyan, mintha a mantrázást vagy a rózsafüzért próbálná valaki a tudományosság köntösében elítélni. Egy vallás "tudományos" vizsgálata csakis egy lejárató kampány ideológiai alapjául szolgálhat.

Aggályosnak gondoljuk azt is, hogy éppen egy pszichológus ír rólunk, miközben ismert, hogy a szcientológusok sok esetben tártak fel pszichiáterek által elkövetett szexuális visszaéléseket a páciensekkel szemben.

A sok sebből vérző anyag felhasználása és publikálása újabb bizonyíték Péterfalvi Attila NAIH elnök elfogultságára az egyházzal kapcsolatban.

A vallások a természetfelettire, a fizikai világ határait meghaladó, valamiféle "végső létezésre" irányuló hitet tartalmazzák. Ez pedig lehet az Istenbe vagy akár a lélekvándorlásba vetett hit is, ahogy például a Szcientológia és a Buddhizmus tanaiban.

A Szcientológiát számos vallásszakértő és bíróság vizsgálta már: www.scientologyvallas.hu
    
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.