OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 15., hétfő 19:47

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2018. január 15., hétfő (OS) - 50 ezer aláírást vállal a HÖOK

    A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konfereciája 2018. 01. 15-én tartott sajtótájékoztatóján ismertette a Minority SafePack (MSP) kezdeményezés kampányát. Az április 3-ig tartó időszakban két nagyobb részre osztották kampányukat, amelynek keretein belül egyrészt mozgósítani fogják tagönkormányzataikat, másrészt egy átfogó online média kampányt indítanak, amit követően pedig egy 10-15 állomásból álló országjárásba kezdenek.

A kampány célja, hogy sikeresen megszólítsák a több mint 280 ezer magyarországi felsőoktatási hallgatót és családjaikat, valamint, hogy rajtuk keresztül pedig a mindennapok témájává tegyék a napjainkban is problémákkal küzdő kisebbségvédelem kérdését.

Veres Márton, a HÖOK MSP kampány vezetője kifejtette: Első lépésben tájékoztatást fognak kapni a magyarországi tagönkormányzatok, hogy a kampány során milyen feladatok elvégzésében számít rájuk a HÖOK, ezt követően pedig Neptun üzenetekkel, rövid videókkal és egyéb kommunikációs módokon tájékoztatják a hallgatótársakat kezdeményezésről és az aláírás lehetőségéről.

Az első kitelepülésre január 18-20. között kerül sor az Educatio Kiállítás keretein belül, ahol önkéntesek segítségével kívánják megszólítani a becslések szerinti 30-40 ezer látogatót és kiállítót. A kiállításon lehetőség lesz online aláírni a kezdeményezést az önkénteseknél.

Veres Márton hozzátette: "Célunk, hogy a Kárpát-medence hallgatóinak aktivizálásával egy újabb aláírási hullámot indítsunk el."

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.