OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. január 19., péntek 09:18

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 19., péntek (OS) - Gazdaság és szaknyelv címmel rendezett konferenciát a Magyar Nyelvstratégiai Intézet.

    A Magyar Nyelvstratégiai Intézet (MANYSI) 2018. január 18-án Gazdaság és szaknyelv címmel rendezett konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában.
Tóth Attila, a MANYSI igazgatója köszöntőjében rámutatott, hogy nemzetünk sikeres jövője és a magyar nyelv megmaradása szempontjából fontos kutatási terület a gazdaság és nyelv viszonyrendszere, mellyel a magyar nyelvstratégiának foglalkoznia kell. Mindennapjainkban ugyanis nemcsak a gazdaság által előállított termékeket és közvetített szolgáltatásokat vesszük igénybe, de ez a szféra biztosít sokaknak munkahelyet, megélhetést is. Emiatt a gazdaság, a vállalatok világa milliók számára szocializációs terep nyelvi szempontból is. A globalizálódó világban az angol nyelv egyre nagyobb hatást gyakorol a többi nemzet nyelvére, beszivárogva a mindennapok nyelvhasználatába is. Felmerül a kérdés, hogy a magyar gazdasági szaknyelv különböző szegmensei képesek-e követni és leképezni a gazdasági élet gyors változásait, ráadásul mindezt a laikus társadalom, a fogyasztók számára is közérthető módon.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.