OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. január 19., péntek 09:18

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 19., péntek (OS) - Gazdaság és szaknyelv címmel rendezett konferenciát a Magyar Nyelvstratégiai Intézet.

    Az Intézet vezetője köszöntőjében kifejezte abbéli meggyőződését is, hogy a tudományos tanácskozás során a feltett kérdésekre jól hasznosítható válaszok fogalmazódnak meg, és mód nyílik e kérdéskör elméleti aspektusainak áttekintésére, az esetleges teoretikus jellegű felvetések tisztázására is.
A plenáris előadások során Kiss Jenő akadémikus a szaknyelvek és versenyképesség viszonyrendszeréről, Ablonczyné Mihályka Lívia, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja gazdaság és nyelv kapcsolatáról, Péntek János akadémikus pedig a szaknyelvek határon túli helyzetéről beszélt. Ezt követően a résztvevők szekció-előadásokban tekintették át a gazdaság és kommunikáció, illetve a kapcsolódó fordítástudomány és oktatás kérdésköreit. A szakmai tanácskozást Bódi Zoltán, a MANYSI osztályvezetőjének összegzése zárta.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.