OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. január 19., péntek 13:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 19., péntek (OS) - A DK-Szolidaritás szövetség támogatja a diáktüntetést

    Diákok tartanak ma tüntetést az parlament épülete előtt. Az oktatásért, saját jövőjükért. Azért, hogy az iskola ne fölösleges ismeretekkel terhelje őket, hanem olyan készségek és képességek elsajátítását biztosítsa, amikre a modern világban való érvényesüléshez van szükségük. Hogy tanulni tanítsák meg őket, és ne értelmetlen adatokra. Ugyanazt követelik, mint a korszerűen gondolkodó pedagógusok és az oktatáskutatók.

A Demokratikus Koalíció szolidáris a diákok küzdelmével, hiszen évek óta követeli ugyanezt a magyar oktatáspolitikától: szabadságot az iskolának, a pedagógusnak, a diáknak, a 18 éves korig tartó tankötelezettség visszaállítását, az alapvető készségek elmélyítését, hatékony nyelvoktatást, digitális ismereteket. Orbán rendszere azonban a jó minőségű oktatást csak egy szűk elit részére tartja fenn, a többieknek be kell érniük a politikai propagandára és a betanított munkára felkészítő ismeretekkel és készségekkel.

A DK továbbá a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a megmozduláson részt venni kívánó diákokat helyenként fenyegetés éri. A tüntetés alapvető szabadságjog és a DK a jogi védelem megszervezését kínálja mindazoknak, akiket emiatt retorzió ér.

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő, DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.