OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 22., hétfő 15:11

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. január 22., hétfő (OS) - A paksi atomerőmű a garanciája a hosszútávon is olcsó áramellátásnak

    Fontos kiemelni, hogy az ENSZ Espooi Egyezmény titkársága "best practice"-ként, vagyis követendő példának és jó gyakorlatnak minősítette a Paks II. beruházás környezeti hatásvizsgálati eljárását, és ugyanígy jó gyakorlatnak azonosította azt az ENSZ alatt működő, bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség is. Ausztria is megállapította, hogy a felek együttműködése az eljárás során hatékony volt: Bécsben nagy lakossági érdeklődés mellett zajlott a Paks II. beruházás környezeti hatásairól szóló konzultáció 2015 őszén. A bécsi közmeghallgatáson minden felmerült kérdésre választ adtunk.

A Paks II. projekt több mint 300 engedéllyel rendelkezik már, jelenleg a létesítési engedélyezési dokumentáció összeállítása zajlik. Paks II. nélkül nincs hosszú távú biztonságos áramellátás – a projektnek köszönhetően biztosított hazánk hosszú távú villamosenergia-ellátása. A Magyar Kormány stratégiai célkitűzése, hogy a hazai lakosság és gazdaság számára hosszú távon biztosítsa a stabil, megfizethető, klímabarát és biztonságos villamosenergia-ellátást. A bírósági eljárás megindítása nincs hatással a brüsszeli jóváhagyásra, az osztrák kereset nem bír halasztó hatállyal, a Paks II. projekt munkálatai zavartalanul folynak tovább.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.