OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2018. január 25., csütörtök 15:05

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. január 25., csütörtök (OS) - Közösen harcol a lakhatásért és a szociális biztonságért Karácsony Gergely, az Európai Baloldal és a Balpárt

        A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Vajnai Attila elnök képviselte Európai Baloldal – Munkáspárt-2006, a Kalmár Szilárd alelnök képviselte Balpárt és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Mindenben nem értünk egyet, de abban igen, hogy markánsan baloldali ajánlat nélkül nem lehet leváltani a Fideszt.
Százezrek éheznek, élnek utcán vagy fűtetlen kunyhókban, lakásokban. Százezrek menekülnek el külföldre. A kiszolgáltatottság, az egyenlőtlenségek tudatos növelése, a szociális védőháló szétszaggatása, a kormányhű "nemzeti nagytőke" és multik támogatása az emberek kárára: az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem szegényeket és kiskeresetűeket sújtó leépítése a 2010 előttinél is jóval nagyobb pusztítással jár. A nacionalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztály­elnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat.
Karácsony Gergely vállalja: kormányra kerülve képviseli, hogy a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jog egyaránt alkotmányos alapjoggá váljon. Az Európai Baloldal és a Balpárt vállalja, hogy támogatja a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, mellette kampányol, valamint az Európai Parlament Egyesült Baloldal/ Északi Zöldek (GUE/NGL) frakciójának és az európai baloldali pártok vezetőinek politikai támogatását is kéri a szociális demokrácia programjához.

Párbeszéd

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.