OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. január 28., vasárnap 08:11

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. január 28., vasárnap (OS) - Folytatni kell az állatvédelmi képzéseket Szegeden! Ez volt az egyik legfontosabb tanulsága a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete első szegedi állatvédelmi képzésének. Az egész napos program megmozgatta az állatbarátokat, állatvédőket, összesen 61 érdeklődő jött el meghallgatni a felelős állatvédelem különböző témáiban megtartott szakmai előadásokat. Voltak vendégeink Szeged mellett Hódmezővásárhelyről, Kiskunfélegyházásról és Bajáról is.

        Mi, a Szegedi Cicamentők 9 éve dolgozunk az állatvédelemben, és hiányolunk olyan alapképzéseket, ami akár a laikusoknak, akár az állatvédő civileknek is hasznos a szemléletformálásban, a mindennapi munkában. Legtöbb vendégünk hiánypótlónak nevezte képzésünket, jelezték, szívesen folytatnák akár specializáltabb formákban a tanulást. Ezért úgy döntöttünk, folytatjuk állatvédelmi képzések szervezését.
     Ehhez, a mostani visszajelzéseket is felhasználva, felmérjük az igényeket, hogy olyan állatvédelmi programokat szervezhessünk a jövőben is, amelyek egyszerre szolgálhatják a környezettudatos szemléletformálás, az utánpótlás-képzés, és a felelős állatvédelmi munka ügyét.
     Január 27-én, 9 és 15 óra között, a szegedi Senior Centerben összesen öt szakmai előadást hallhattak az érdeklődők. Dr. Deim Zoltán az állatvédelmi törvényekről, Dr. Tímár Endre az elsősegélynyújtásról, Nyitrai Ágnes a kóbor macskák mentéséről, Mészáros Gabriella a kóbor kutyákat fogadó szervezetekről, míg Hajnal Gyöngyi közösségfejlesztő programjukról számolt be.

     Kiadó: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.