OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2018. január 28., vasárnap 20:19

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. január 28., vasárnap (OS) - Nem végzi feladatát a TANÍTANÉK MOZGALOM!

        A Tanítanék Mozgalom, államosításnak tartja a tárca önálló gondolkodásra való nevelésének a szükségességét, miszerint a természet törvényeit kötelező volna kinyilatkoztatásként, kész ismeretanyagként közölni a tanulókkal.
     A mozgalom nem érti, hogy tanulóknak kísérletre alkalmas mérőeszközöket kellene adni, hogy élményszerűen közelebb hozzák maguk számára a természet törvényeit. Digitális eszközöket favorizálja a mozgalom, amelyhez a tanulók jobban értenek, mint az oktatóik.
     A természettudományos és történelmi műveltség között már a rendszerváltás előtt szakadék tátongott, mára a hiánycikk a természeti törvények ismerete az oktatás világában. Példaképpen vegyünk egy triviális példát. Az ablakából kihajolva azonos méretű és súlyú egyik követ elengedve a másik követ vízszinten eldobva, melyik kő ér rövidebb idő alatt a ház előtti vízszintes talajra? A kérdésre a választ Galilei a kövek súlyát és méretét tekintve is, megadta, miután a pisai ferde toronyban kísérletezett.
     A Tanítanék Mozgalom szerint nem helyes, hogy a Kormány az adóforintokat stadionokra, kisvasútra, plakátokra, propagandára költi. A stadionokra költött pénzzel van esély a tanulók butulását megállítani, visszafordítani, a kisvasúton utazóhoz közelebb kerül a természet. A plakátokra és propagandára költött pénz nem megy ki az országból, mint a szocik országlása idején az adófizetők pénze kiment, államadósságunk több mint 30%al megnövekedett.

Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.