2024. április 26. péntek

2018. február 1., csütörtök 15:43

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - Együttműködési megállapodást kötöttek a KVKF reprezentatív ágazati szakszervezetei! A Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás sikerként értékeli, hogy hosszú munka eredményeként 2018. február 12-én megalakul a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF).

Az érdekegyeztető fórum célja, hogy az állami vállalatok munkavállalóit érintő döntésekről közvetlenül is egyeztethessenek a résztvevő szakszervezetek, a munkaadók, valamint a tulajdonos, állami oldal képviselői.

Ennek előkészületeként a fenti ágazati szakszervezetek megállapodást kötöttek február 1-jén: együttműködnek egymással, a KVKF munkájában egységes, előre egyeztetett álláspontot képviselnek a Fórum hatékony, érdemi működésének elősegítése érdekében.

A KVKF munkájában a szakszervezeti oldalon kívül a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői, munkaadói oldalról a Stratégiai Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének tagjai vesznek részt.

Kiadó: VDSzSz Szolidaritás