OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 3., szombat 09:24

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. február 3., szombat (OS) - A Békekör türelemre inti a kormányt

    Türelemre és megfontoltságra inti a kormányt a Magyar Békekör az ENSZ-szel szemben. Hazánknak nem fűződik érdeke ahhoz, hogy hátat fordítson a világszervezetnek, még kevésbé, hogy elszigetelődjön – írják szombaton kiadott közleményükben. Ahhoz fűződik érdekünk, hogy leszereljük a Magyarországgal szemben megnyilvánuló ellenszenvet, melyet a kormány idegenellenes, a "keresztény civilizáció" védelmezőjének színeiben tetszelgő, uszító politikája váltott ki. A Békekör szerint hazánknak erejéhez mérten és saját jószántából be kell fogadnia a menekültek egy részét, de vissza kell utasítania minden "kötelező kvótát". A nemzet iránti felelősség nem az elzárkózásban, hanem a mértéktartásban tárul fel. Egyetértünk a kormánnyal abban, hogy a népvándorlás feltartóztatásának módja a kiváltó okok megszüntetése, de abban nem, hogy addig is ne kellene megértést, emberséget, szolidaritást tanúsítanunk olyanok iránt, akik tudásukkal, szakmai rátermettségükkel, képességeikkel népünk javára válhatnak. Az ENSZ migrációs testületének érvei az egyenlőség megvalósítását illetően hadilábon állnak ugyan a valósággal, humanitárius és gazdasági szempontból mégis megfontolandóak. A Békekör ezért arra kéri a kormányt, hogy vagdalkozás helyett gondolkodjon! Támassza alá tettekkel a migrációt kiváltó okok megszüntetésével kapcsolatos helyes elvi álláspontját: kapcsolja be Magyarországot Szíria újjáépítésébe, segítsen, hogy hazatérhessen Szíriába az 5.260.000 menekült.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.