OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. február 15., csütörtök 10:41

Az Őrzők Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. február 15., csütörtök (OS) - 1 millió forinttal járul hozzá a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt leukémiás és daganatos gyermekek gyógyulási feltételeinek javításához a ROBOT Club, az Őrzők Alapítvány közreműködésével. A támogatást az Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja.

    A ROBOT a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekek támogatására kezdett adománygyűjtésbe tavaly év végén. Az akció során a klub a bevételeinek egy részét a Klinika betegei számára ajánlotta föl. A kezdeményezést négy, a ROBOT színpadán fellépő zenekar is segítette.
    
Az átadott 1 millió forintot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja. A szobákban azokat a szülőket helyezik el, akik nem tudnak éjszaka a gyermekük mellett lenni, a lehetőségnek köszönhetően viszont a hosszan tartó kezelések alatt is a kicsik közelében maradhatnak.
    
"A gyermekek aktív gyógykezelése másfél-két évet is igénybe vesz - mondta el Dr. Garami Miklós, a Gyermekklinika igazgatóhelyettese. "Mára a daganatos és leukémiás gyerekek közül 10-ből 8-at meg tudunk gyógyítani és ennek sikeréhez most a ROBOT támogatása is hozzájárul" – tette hozzá.

"A ROBOT tervei között szerepel, hogy a vendégek bevonásával, minden évben segítünk valamilyen ügyet. Reméljük, hogy ezzel felhívhatjuk az emberék figyelmét az ehhez hasonló fontos kezdeményezésekre" – mondta Papp Szabolcs társtulajdonos, a Supernem zenekar énekese.

     Kiadó: Őrzők Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.