OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. március 7., szerda 17:34

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Gulyás Gergely sikeres előadása a KEP fórumán

    A migránsválság Európa-szerte identitásvitát eredményezett hangsúlyozta Gulyás Gergely frakcióvezető. Az identitáskérdések a migráció által nyíltak ki. Felszínre került a keresztény Európa gondolat. Mást gondolunk családpolitika, házasság intézménye, integrációs politika stb. alatt, mivel eltérő történelmi háttérből indul ki mindenki. Egy globalizált világgazdasági verseny körülményei között kell értékelni az egyes országokat, mindenkinek megvan a helye ebben. Az identitás feladása szétvetné az egységet. Önálló nemzetek által alkotott közös Európa lehet a cél. Tudomásul kell venni, hogy 27 ország nem fog mindig mindenben egyezni, ez normális. A kormány köreiben senki sem vitatja, hogy a csatlakozás sikertörténet volt. Gulyás Gergely a sok kérdésre válaszolva többek között közölte, hogy attól nem válik erősebbé az integráció, ha mindent hangos tapsviharral fogadunk. A kritika – ha súlyos is – lehet építő. Az ENSZ migrációs jelentése élesen szemben áll azzal, amit 3 éve képviselünk. Semmiben nem egyezik a mi álláspontunkkal. A Genfi Egyezmény a fenyegetettség idejére biztosítja a menedékjogot. Zárszavában Czeglédi József megköszönte a fórum résztvevőinek, mindenekelőtt Gulyás Gergely előadó értékes munkáját. Ezt a megállapítást vastaps fogadta.

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.