OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2018. március 19., hétfő 08:49

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

    Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet. Beiktatása után egyik első intézkedése volt, hogy a hatályos jogszabályokat felülírva moratóriumot rendelt el a parlagfűmentesítés ügyében és szinte az utolsó fillérig elsíbolta az adófizetők által az előző adóévben parlagfűmentesítés céljára összeadott SZJA 1%-ot. Az Orbán-kormány azonnali hatállyal meg is szüntette ezt a kiemelt előirányzatot. A milliárdos botránynak azóta sincs személyi vagy jogi következménye. A parlagfüves területek ellenőrzése gyakorlatilag nullára szorult vissza, a hatóságok felé nincs minimális elvárás, így még a civilek által továbbított területeken sem történik gyakran semmi. Az eljárások során a transzparencia hiánya melegágya a következmények nélküli korrupciónak, hatósági mulasztásoknak és kivételezéseknek. Mind az Alapvető Jogok Biztosa, mind az Állami Számvevőszék rámutatott a parlagfűmentesítés kapcsán felmerült jogsértékre és hiányosságokra, különös tekintettel a pénzeszközök inadekvát felhasználására, ám ezekre a jelentésekre és ajánlásokra a Fazekas-féle minisztérium évek óta fittyet hány.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.