2024. április 26. péntek

2018. március 25., vasárnap 17:14

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 25., vasárnap (OS) - Karácsony előtti "bronzvasárnap"

Nincs már sok hátra, a hatalom birtokosai vághatják a centit: pár nap és itt van Karácsony. Bármit mondjanak is az alternatív valóság papjai, Orbán Viktor egyértelműen megbukott, csak az a kérdés, hogy pontosan mikor omlik le végleg a bálványa és ki lesz az, aki az utána kezdődő korszak főszereplője lesz. Szándékaink szerint most április 8-án pont kerül az illiberális ámokfutás végére és Karácsony Gergely vezetésével egy olyan széles koalícióra épülő szakértői kormányzás veszi kezdetét, amely végre békét, kiszámíthatóságot, biztos gyarapodást és az európai értékek tiszteletét hozza magával. Mert Magyarországnak erre van szüksége. Mert meg lehet csinálni. Mert igenis van olyan konstrukció, amely a korcs választási rendszerben is kiüti a közpénzfaló döbrögiket a korlátlan hatalomból.
Két héttel a sorsdöntő választás előtt fontos tisztán látni a szándékokat és tetteket. Az MSZP nehezen vádolható azzal, hogy ne lett volna kész szinte bármilyen kompromisszumra az elmúlt időszakban: az ellenzéki győzelem biztos receptjét ajánlva kínált szövetséget, majd lépett vissza más pártok vagy épp függetlenek javára a széleskörű együttműködés érdekében. Aki változást és kormányváltást akar, az kész kilépni a komfortzónájából és akár saját közössége számára is fájdalmas kompromisszumokat meghozni. Mert a cél és a feladat világos.

Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő