OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. április 5., csütörtök 10:26

Az Energiapolitika 2000 Társulat közleménye
    Budapest, 2018. április 5., csütörtök (OS) - Magyarország természeti adottságait figyelembe véve az atomenergia alkalmazása nem megkerülhető.

    Tobzódó felelőtlenség
Az Energiapolitika 2000 Társulat állásfoglalása
Emlékeztetjük az ország közvéleményét a villanyellátás felelősségére. A politikai ellenzők kampánytémává silányították a Paks II. bővítést, pedig a kampány nem mentesít a felelősség alól. Magyarország természeti adottságait figyelembe véve az atomenergia alkalmazása nem megkerülhető. Már 2009-ben az MSZP kormány idején, nemzeti konszenzus jött létre az atomerőmű bővítéséről, amit az MSZP kormányfője sajtótájékoztatón így jelentett be: "A Paksi Atomerőmű bővítése közös ügyünk." A Jobbik 2010-es választási programjában ez olvasható: "Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését az atomenergia felhasználásával oldjuk meg úgy, hogy ezzel a lakossági villamos energia ára is jelentősen mérsékelhető". Felhívjuk ezekre a tényekre a lakosság figyelmét, amelyek a politikai ellenzők mostani hamis szándékait bizonyítják.

Budapest, 2018. április 5.

Az Energiapolitika 2000 Társulat elnöksége

     Kiadó: Energiapolitika 2000 Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.