OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. április 13., péntek 15:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. április 13., péntek (OS) - DK: A kampánynak vége – folytatódhat az egészségügy lerablása

    A választási kampányban szétszórta a kormány a költségvetési tartalék szinte teljes első félévi összegét, a választás másnapján viszont megkezdte ennek visszagyűjtését.

Akármilyen propagandaszövegeket hallhattunk is a kampányban a magyar egészségügy egész Európában páratlan kiválóságáról, a Fidesz kampánystratégái érezhették, hogy ezúttal nem jön be a goebbelsi módszer: ezt a hazugságot egyszerűen nem lehet annyiszor elismételni, hogy a kórházban fekvő vagy a sürgősségi ellátásra várakozva meghaló betegek hozzátartozói elhiggyék. Úgy döntöttek tehát, hogy a korábban innen kivont és ellopott vagy focira költött százmilliárdok egy töredékét a kampány részeként vissza kell juttatni az egészségügynek.

A kormány azonban, akár a mesebeli okos lány, adott is, meg nem is. Az egészségügynek juttatott pluszforrások mellett arról is intézkedett, hogy a szociális hozzájárulási adó tavalyi, ötszázalékos csökkentéséből származó megtakarítást a kórházak ne költhessék el, hanem külön számlán gyűjtsék. Hétfőn aztán a főigazgatók utasítást kaptak, hogy ezt a – mintegy húszmilliárdra rúgó – összeget fizessék be a kincstárnak.

A rendelkezés persze érthető. A kampánynak vége, Orbán ismét biztonságban érzi magát. Újabb négy évig nem érdekes, hogy a betegek pusztulnak, csak stadionokra legyen elég pénz.

dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselő DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.