OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. április 14., szombat 09:44

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. április 14., szombat (OS) - Elítéli a Békekör a Szíria elleni támadást

    A Magyar Békekör elítélte a Damaszkusz ellen szombatra virradóra végrehajtott amerikai-brit-francia rakétatámadást, és arra szólította fel a magyar kormányt, hogy ő is ítélje el a Szíria ellen elkövetett agressziót. A Békekör nem csak a nemzetközi joggal, hanem a legalapvetőbb erkölcsi normákkal is összeegyeztethetetlennek tartja a NATO-szövetségesek támadását akkor, amikor – saját bevallásuk szerint - még az amerikai titkosszolgálatok sem rendelkeznek bizonyítékkal arról, hogy Aszadék vegyi fegyvert alkalmaztak volna a gútai Dumában. Több mint elgondolkodtató, kikkel állunk katonai szövetségben! Olyanokkal, akiknek önös érdekei erősebbek igazság iránti elkötelezettségüknél, és érdekeik érvényesítéséért készek akár a világ békéjét is kockáztatni? "Az Egyesült Államok és szövetségeseinek szíriai akciója következményeket von maga után, és viselniük kell érte a felelősséget" – idézte a Békekör az első orosz reagálást a támadásra.  Népéért felelős politika nem hallgathat a "szövetségesi hűség" jegyében! Nyíltan meg kell mondani, hogy Magyarország nem követi a NATO háborús politikáját, hanem azt akarja, hogy Szíria végre hozzáfoghasson az ország újjáépítéséhez, a menekültek pedig visszatérhessenek otthonukba, ennek érdekében pedig készek vagyunk felújítani a diplomáciai viszonyt Damaszkusszal, és közreműködni Szíria újjáépítésében! Egyértelművé kell tenni, hogy hazánk nem a háborús érdekeket támogatja, hanem a békés együttműködést!

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.